Lugarde is een internationale webshop die in Nederland, Engeland en Duitsland een grote speler is in het aanbieden, bouwen en monteren van tuinhuisjes op maat. In hun nieuwe website wilden ze specifiek hun selectie- en bestelproces optimaliseren ten opzichte van hun bestaande website lugarde.nl.

De grootste uitdagingen waren:

  • De vele selectieopties, waarbij bepaalde filters faceted moesten werken en andere filters hiërarchisch en op een parent-child basis;
  • De productdetailpagina, waarbij de gebruiker op een logische wijze uit vele opties en variaties per optie moest kunnen kiezen en de invloed hiervan op de prijs.

Ik heb deze flow uitgewerkt in de volgende wireframes, waarbij ik het onderscheid tussen de diverse selectieopties visueel en functioneel heb uitgewerkt en de productopties op een logische manier in het proces heb verwerkt zonder de gebruiker te ontmoedigen met teveel stappen of een onvindbare bestelknop.  De wireframes en de aanvullende templates zijn door onze visual designer uitgewerkt en worden momenteel gebouwd.

Output:

  • wireframes voor de belangrijkste interacties/paginatemplates

Resultaat: nog in aanbouw (uitgewerkt ontwerp is hier te zien)